در شرایطی که دغدغههای معیشتی و اقتصادی مردم را به تنگ آورده و تقریبا قاطعانه میتوان گفت امروز حل مشکلات اقتصادی خواسته اصلی مردم است اما همچنان رییس قوه مجریه کشور احتمالا و قریب به یقین برخلاف نظر مردم اعتقاد دارد باید به مسائل دیگری رسیدگی شود! و البته بر روی رای و نظر خود هم اصرار دارد! حسن روحانی روز 22بهمن امسال در سیونهمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامیگفت: اگر جناحها اختلاف دارند صندوق رای را بیاوریم و هرچه مردم گفتند عمل کنیم. البته باید یادآوری کرد که این دومین بار است که رئیسجمهور در مورد برگزاری همهپرسی در کشور صحبت میکند. روحانی دیماه 93 هم که ریاست دولت یازدهم را برعهده داشت، در مورد برگزاری همهپرسی در کشور صحبت کرده بود. روحانی در ایامیهم بحث نظر خواهی برای صرفنظر کردن اقشار مختلف مردم از دریافت یارانه را مطرح کرد و پس از هفتهها تبلیغات تلویزیونی و فراخوان، کمتر از 3درصد مردم برای انصراف از دریافت یارانه اعلام امادگی کردند! به این ترتیب با رجوع به حافظه تاریخی باید این موضوع را خاطرنشان کرد که اصولا دولت روحانی در زمان گرفتاری به جای پرداختن به اصل مسئله، فرعیات را برجسته میکند و مطالبات اصلی را به حاشیه میکشاند، شاید بهتر باشد روحانی ابتدا از رفراندوم یارانهها شروع کند و بعد راجعبه رفراندومهای احتمالی سخن بگوید.
مشکل مردم چیست؟
اما شاید بررسی این موضوع خالی از لطف نباشد که روحانی و تیم دولت نمیتوانند ماست سفید را سیاه نشان بدهند و اساسا چنین دورانی تمام شده؛ شاید در زمانهای گذشته که وسایل ارتباط جمعی مثل امروز گسترش پیدا نکرده بود و تعداد روزنامههای سراسری کشور هم کمتر از انگشتان یک دست بود میشد با پروپاگاندا ذهن افکار عمومیرا منحرف کرد اما در شرایطی که مفهوم «دهکده جهانی ارتباطات» مطرح است خام کردن ذهن تودههای مردم نشدنی است. به طور مثال حسن روحانی در کشاش به بن بست رسیدن طرحها و ایدههای دولت سعی در وارونه جلوه دادن خواستههای مردم میکند اما در همین زمینه، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در نظرسنجیای با جامعه آماری 4500 نفره، به بررسی اعتراضات دی ماه 96 پرداخته و اعلام کرده 80 درصد از مشارکتکنندگان در نظرسنجی مباحث اقتصادی را مهمترین دلایل نارضایتی از شرایط فعلی میدانند. همچنین 74.8 درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی ایسپا از شرایط کشور اعلام نارضایتی کردهاند. بنابراین با تکیه بر آمار این مرکز افکارسنجی دولتی میتوان نتیجه گرفت که اگر قرار بر برگزاری همهپرسی در شرایط حاضر باشد موضوع آن عملکرد دولت بخصوص در زمینه اقتصادی باشد. البته از نتیجه همین نظرسنجی میتوان استنتاج کرد که در صورت برگزاری این همهپرسی عده زیادی از افراد با حضور مجدد این دولت مخالف خواهند بودند چراکه نارضایتی 75 درصدی از شرایط کنونی آن هم در حالی که 6 ماه پیش 57 درصد از مردم به دولت روحانی رای مثبت داده بودند، نشان از وجود نارضایتی از عملکرد دولت دارد و مسلماً دولت را در رفراندوم با این موضوع دچار مشکل اساسی میکند. گرچه برخی تحلیلگران معتقدند بیش از آنکه اصل برگزاری همهپرسی برای رئیسجمهور اهمیت داشته باشد، قطبیسازی سیاسی جدید در فضای جامعه مورد توجه وی بوده است.
شریعتمداری: پیشنهاد رفراندوم اهانت رئیسجمهور به دهها میلیون شرکتکننده راهپیمائی ٢٢ بهمن است
در همین رابطه، حسین شریعتمداری مدیر مسئول کیهان در پاسخ به سئوالی پیرامون پیشنهاد رفراندوم که از سوی رئیس جمهور در راهپیمائی حماسی 22 بهمن مطرح شده بود، گفت: پیشنهاد رفراندوم از سوی رئیس جمهور در سخنرانی روز 22 بهمن ، میتواند نشانه ناخشنودی ایشان از حضور دهها میلیونی مردم در این راهپیمائی با شکوه و تماشائی 22 بهمن تلقی شود، چرا که مردم با حضور دهها میلیونی خود در راهپیمائی 22 بهمن، بر اصول و مبانی انقلاب و نظام اسلامیتاکید کردهاند و این به تنهائی یک رفراندوم گسترده با پیام دهها میلیونی «آری» به نظام است، بنابراین پیشنهاد رفراندوم غیر از نفی این حضور و ناشنیده گرفتن پیام آن هیچ مفهوم و ترجمه دیگری نمیتواند داشته باشد. شریعتمداری در ادامه گفت: وقتی عدهای اندک و کم شمار در حد یک چند صد هزارم جمعیت 22 بهمن دست به اغتشاش زده بودند، آقای روحانی و رسانههای حامیاو گوش فلک را کر کرده بودند که صدای مردم را باید شنید! و اکنون تعجبآور است چرا حاضر نیستند صدای تودههای عظیم و چند ده میلیونی مردم را که صدای واقعی ملت است بشنوند و به گونهای سخن میگویند که انگار صدای ملت با آنچه در حماسه اخیر مطرح کردهاند متفاوت است! وی افزود: اگر آقای رئیسجمهور صدای انبوه متراکم ملت در راهپیمائی 22 بهمن را صدای مردم میدانست دیگر پیشنهاد همه پرسی مفهومینداشت. مدیر مسئول کیهان گفت: آقای روحانی طی چهل سال گذشته از مسئولان بلند پایه نظام بوده است بنابراین به خوبی میداند که رفراندوم مورد اشاره وی در اصل 59 قانون اساسی شرایطی دارد که با پیشنهاد او همخوان نیست از این روی ایشان با اطمینان از غیر عملی بودن رفراندوم یاد شده این پیشنهاد را مطرح کرده است و معتقدم چنانچه این پیشنهاد را عملی میدانست هرگز آن را مطرح نمیکرد زیرا مطمئن بود و هست که نتیجه آن همان خواهد بود که در راهپیمائی 22 بهمن شاهد بودهایم.
شریعتمداری گفت: همه پرسی که در اصل 59 قانون اساسی آمده است مربوط به مواردی است که قانون درباره آن گویا و صریح نیست که در آن صورت با تصویب دو سوم نمایندگان مجلس درباره آن همه پرسی صورت میگیرد ، اما وظایف قانونی رئیس جمهور به صراحت در قانون اساسی و قوانین جاری آمده است و رئیسجمهور ملزم به اجرای آن است از این جهت پیشنهاد رفراندوم تنها در قالب یک حاشیه سازی قابل تعریف است که انشاءا… برای فرار از وظایف برزمین مانده ایشان نباشد!
دولت به دنبال چیست؟
با بررسی شرایط سیاسی امروز کشور و مطالباتی که در کف جامعه وجود دارد باید این نکته مهم را یادآوری کرد که به نظر میرسد اساسا دولت روحانی به جز به حاشیه کشاندن دغدغههای اصلی مردم و لاپوشانی عملکرد ضعیف بخشهای مختلف دولت، هدف دیگری ندارد، تمام آمارها، نظرسنجیها و نظرات مردم گویای خواسته اصلی مردم است و اساسا دولت روحانی این نظرات را نادیده گرفته است.
باری، در ایامیکه اغتشاشگران اندکی در برخی شهرها به خیابانها آمدند و شعارهای ساختارشکنانه مذهبی سر دادند حسن روحانی از ضرورت شنیدن صدای مردم سخن گفت اما باید از وی پرسید آیا صدای انبوه مردمیکه 22 بهمن در راهپیمایی شرکت کردند را هم شنیده است؟
نظر از: محمدهادی [بازدید کننده]
سلام.ریس جمهور محترم جناب اقای روحانی،یه جوان 30ساله هستم چندین سال قصد دارم ازدواج کنم ولی بخاطر مشکلات مالی نمی توانم ازدواج کنم اگر امکانش هست به من کمک مالی کنید تا ازدواج کنم ممنون.شماره تماس 09033052928.
شماره عابربانک ملی(6037997213792667 )قربانی هستم.متشکرم.الله وکیلی اگر ناچار نبودم این پیام نمیدادم
فرم در حال بارگذاری ...
آخرین نظرات