نتیجه انتخابات ریاست جمهوری و اقبال مردم به سیدابراهیم رئیسی نشان داد که روحانی و اصلاحطلبان دیگر جایی بین مردم ندارند. اصلاحطلبان تمام توان خود را پای کار عبدالناصر همتی آوردند، اما موفق به جلب اعتماد دوباره مردم نشدند. تمسک به تخریب نامزدهای رقیب، تکرارهای در لفافه، به میدان آوردن سران فتنه هجمه به شورای نگهبان و همچنین دستاویز قرار دادن تعصبات قومی، هیچ کدام نتوانست پیروزی اصلاحطلبان را به ارمغان بیاورد.
به گزارش رجانیوز، عدم اقبال مردم به اصلاحطلبان موضوعی است که برخی از چهرههای این جریان نیز به آن واقف و معترف هستند.
محمدعلی وکیلی نماینده لیست امیدی مجلس دهم و مدیرمسئول روزنامه اصلاحطلب «ابتکار» در سرمقاله شماره امروز این روزنامه با عنوان «اصلاحطلبان کجای سپهر سیاست قرار دارند» نوشته است: باید با واقعیتهای این انتخابات روبهرو شویم. شاید چون همچنان خود را عزادار جمهوریت نشان میدهیم همه شرم میکنند به ما بگویند که کجای ماجرا هستیم! ما اگر از پشت عزای جمهوریت بیرون بیاییم واقعیتهای زیادی منتظرند تا با ما حریف شوند.
وکیلی با اشاره به حمایت همه جانبه اصلاحطلبان از همتی نوشت: همه ظرفیت ما خرج همتی شد، سقف رای او مشخص شد. حتی دست به دامان تعصبات قومیتی به عریان ترین شکل برای همتی شدیم اما عیار اقبالمان عریان شد. دیدیم که چگونه تشت اقبالمان فرو افتاده است.
مدیرمسئول ابتکار در ادامه نوشته است: ادباری که به لیست جمهور شد (با همه اعتباری که به پایش خرج شد)، نشان داد که ما صاحبِ مجلسِ عزایِ جمهوریت نیستیم! تعارف را کنار بگذاریم.
وی در سرمقاله روزنامه ابتکار نوشته است: چند نکته را واضح با خود در میان بگذاریم. اول اینکه دیدیم که هیچ کاندیدایی (به جز سعید جلیلی)، جرات نکرد شعار غیر اصلاحطلبانه دهد. همه نامزدها، مدافع حقوق اقلیتها و اقوام بودند. همه از زنان و افزایش مشارکت آنان در اداره جامعه گفتند. همه از تعامل با جهان حرف زدند و همه صراحتاً بر ادامه برجام تاکید کردند. این نشان میدهد مردم واقعاً اصلاح طلبند و هرکس که بخواهد از صندوق آرایِ این مردم بیرون بیاید، باید اصلاح طلبانه سخن بگوید؛ حتی اگر از مشایخ اصولگرا باشد. با این وجود، مردم به کاندیدای اصلاح طلب اقبال نشان ندادند. حیثیت اکثر احزاب و نمایندگان رسمی اصلاح طلب به پای همتی آورده شد اما افاقه نکرد.
وکیلی در ادامه با انتقاد از نهاد اجماعساز اصلاحطلبان نوشت: این یعنی نهادهای رسمی جریان اصلاح طلب، نمیتواند نماینده مطالبات اصلاح طلبانه باشد. اگر برای ریاست جمهوری بهانه رد صلاحیت آورده شود، برای لیست جمهور چه بهانهای داریم. چرا این همه بهانه را میآوریم تا با واقعیت روبرو نشویم؟
نماینده سابق مجلس نوشت: مردم، شعارهای اصلاح طلبی را از زبان حریف بیشتر باور کردند تا از زبان ما. این واقعیت را نباید به هیچ امر دیگری فروکاست. اگر رفوزه شدنِ احزاب را نبینیم، حتماً درس های این انتخابات را فرا نگرفتهایم. در انتخابات مجلس، ناکارآمدی نهادهای رسمی اصلاح طلبی و افول تاریخی پروژه اصلاحات را بر سر لیست امید کوبیدند. هرچه گفتیم اگر کاستی داریم، از مشک خالیِ ساقی است، نشنیدند.
وکیلی در پایان نوشت: اگر این جریان میخواهد همه لکنت تاریخی زبانش و همه عقیم بودگی اش را به تبعیضهای شورای نگهبان و سخنان امثال من در نشان دادن ادبارِ خودیها، تخفیف دهد، این یعنی خود انتخاب کردهاند که اصلاحطلبی را بر دوش دیگران بگذارند.
فرم در حال بارگذاری ...
آخرین نظرات